Podcast Intuïtief Eten: een overzicht van al mijn aflevering

Intuitief Eten Podcast

Podcast Intuïtief Eten: een overzicht van al mijn aflevering

Welkom op mijn podcastavontuur door de wonderlijke wereld van intuïtief eten! Ik heb meerdere keren mogen aanschuiven bij: ‘Intuïtief Eten de Podcast’ waarin ik al mijn kennis en ervaringen over intuïtief eten heb mogen delen. Verwacht een deep dive in de basisprincipes, eye-opening inzichten en een inkijkje in de 1-1 coaching. Ik hoop dat deze bundel afleveringen een bron van inspiratie voor je mag zijn, op reis naar een fijne relatie met voeding. Dus, pak er wat te drinken bij, maak het jezelf gemakkelijk en laat je meeslepen in de gesprekken.

De podcasts zijn worden weergegeven op volgorde van de 10 principes van intuïtief eten, zoals ontwikkeld door Evelyn Tribole en Elyse Resch, de grondleggers van Intuïtief eten. En we trappen af met de podcast waarin ik vertel hoe 1-1 coaching in elkaar steekt.

Meer podcasts luisteren?

Alles al beluisterd? Jouw mening is belangrijk, laat me daarom weten over welk onderwerp jij graag een podcast zou willen horen. Dus heb je een vraag, idee, of thema waar je graag meer over wilt horen? Stuur het m’n kant op en wie weet bespreek ik binnenkort wel jouw suggestie in een (nieuwe) podcast (aflevering)!

Intuïtief Eten 1-1 coaching is dat iets voor mij?

Wil je weten of samen aan intuïtief eten werken iets voor jouw is? Luister dan naar deze podcast. We beginnen met uiteggen hoe de begeleiding eruit ziet. En je leert hoe dit jou kan helpen om fijner met eten om te gaan. Ook gaan we kijken hoe je kunt stoppen met het volgen van diëten door naar je eigen lichaam te luisteren. Of je nu net begint of al een wat weet over intuïtief eten, deze podcast laat zien hoe samenwerken jou kan helpen. Op het einde snap je hoe belangrijk het is om iemand te hebben die jou helpt en ondersteund op jouw eet-avontuur.

Wat is Intuïtief Eten?

In mijn eerste podcast beginnen we met intuïtief eten. Wat is dat eigenlijk? En waarom is het zo speciaal? Deze aflevering is perfect als start. Ideaal voor wie anders wil eten, zonder diëten. Wil je een betere band met eten en je lijf? Luister dan zeker. Je ontdekt hoe intuïtief eten je leven kan veranderen.

Basisprincipe: respecteer je honger

In deze aflevering praten we over een belangrijk deel van intuïtief eten: je honger respecteren. We kijken hoe belangrijk het is om je honger te herkennen en erop te reageren. Dit helpt je een gezonde band met eten te krijgen. Ik geef tips om beter naar je lichaam te luisteren. Je leert over de signalen van je lijf en hoe die je helpen kiezen wat je eet. Luister en ontdek hoe belangrijk je honger respecteren is voor intuïtief eten en een een gezonde leefstijl.

Basisprincipe: sluit vriendschap met eten

In deze aflevering praten we over vriendschap sluiten met eten. Eten is namelijk niet je vijand, iets waarmee je in gevecht moet zijn. Eerst verkennen we hoe je op een positief manier naar eten kunt kijken. Daarna gaan we verder in hoe je echt weer kunt genieten van eten, zonder je achteraf slecht te voelen. Deze aflevering moedigt je aan om jezelf toestemming te geven om van eten te genieten ipv eten te zien als een verzameling voedingsstoffen. Zo leer je hoe dit bijdraagt aan een blijer en gezonder leven.

Basisprincipe: stuur de eetpolitie weg

Deze aflevering tackelt het concept van de ‘voedselpolitie’, die innerlijke stem die je vertelt wat we wel en niet ‘mag’ eten. We bespreken de effecten van beperkende gedachten over voeding en hoe ze je eetgedrag kunnen beïnvloeden. Luister naar technieken om deze beperkende (eet)regels te herkennen en om te buigen, zodat je een meer vrijheid en flexibiliteit rondom eten kunt ervaren. Door de voedselpolitie weg te sturen, open je de deur naar meer ontspannen relatie met eten.

Basisprincipe: ontdek voldoening

In deze aflevering staan we stil bij het belang van voldoening in tijdens en na het eten. We onderzoeken waarom het zo belangrijk is om te kunnen genieten van eten, en welke essentiële rol dit speelt in intuïtief eten. Ik deel inzichten over hoe je maaltijden kunt kiezen die niet alleen voedzaam, maar ook bevredigend zijn. Luister mee en leer hoe het nastreven van voldoening je kan helpen om beter afgestemd te raken op je lichaam en zijn behoeften.

Basisprincipe: voel je verzadiging

Deze podcastaflevering richt zich op het belangrijke principe van verzadiging. We bespreken hoe je kunt leren herkennen wanneer je lichaam genoeg heeft gehad, en hoe het respecteren van deze signalen je kan helpen om in te leven met je lichaam. We gaan in op hoe je het bewustzijn van verzadigingssignalen kan vergroten en hoe je deze informatie kunt gebruiken om je eetervaringen te verbeteren. Deze aflevering nodigt je uit om een stap terug te doen van de automatische piloot en echt in contact te komen met de signalen van je lichaam.

Na de podcast..

Leuk dat je hebt geluisterd naar de aflevering van de podcast over intuïtief eten waarin ik te gast was! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad. Wil je nog meer inzichten en handige tips direct in je mailbox? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte en krijg je exclusieve extra’s.

Meld je hier aan